Microsoft Office dostane po pěti letech nové ikony

Sponzorované odkazy

Microsoft Office dostane po pěti letech nové ikony

Microsoft oznámil, že aktuálně pracuje na modernizaci aplikací, jež jsou součástí balíku Office. Prvním krokem, ke kterému v blízké době dojde, bude aplikace zcela nových ikon. Je to vůbec poprvé za posledních pět let, co se grafické zpracování této části Office dočká výraznější aktualizace. Změna se dotkne všech platforem, na nichž aplikace běží. Kromě samotných Windows tedy také Macu, iOS a Androidu.

Největší změnou, které si většina lidí všimne na první pohled, je potlačení velkých písmen, jež byly pro ikony jednotlivých programů vždy tolik typické. „Jako vhodné řešení se nám jevilo oddělení písmen a symbolů v rámci ikony formou vytvoření dvou samostatných částí,“ vysvětluje Jon Friedman, jeden z hlavních designerů Microsoftu. „Tento krok nám umožnil zachovat rozpoznatelnost ikon, zároveň však působí nově.“

Takhle se ikony programů z balíku Office měnily v průběhu let.Takhle se ikony programů z balíku Office měnily v průběhu let.

Když se na jednotlivé nové ikonky podíváme, zjistíme, že jejich nový design vychází z logiky, na jejímž základě má být na první pohled vidět, k čemu daná aplikace slouží. Například ikona Wordu kromě obligátního dvojitého W (samozřejmě nově mnohem menšího) obsahuje na pozadí nákresy, které mají evokovat řádky textu. V případě Excelu je zase hlavním poznávacím znamením zobrazení buněk tabulky. Barevné schéma zůstalo zachováno.

Přidání nových ikon do balíku Office je součástí dlouhodobé strategie, Microsoftem označované jako Fluent Design. Výsledkem by mělo být, že celý systém Windows 10 a jeho aplikace dostanou ucelenější grafickou podobu.

Článek Microsoft Office dostane po pěti letech nové ikony byl publikován 2. prosince 2018 v 17.30 v rubrice Programy. Autorem článku je Jaroslav Choun. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...