Posíláme velké přílohy – 3 nejschopnější a nejrychlejší služby

Sponzorované odkazy

Posíláme velké přílohy – 3 nejschopnější a nejrychlejší služby

Všichni to známe, kdy chceme poslat někomu vcelku velký objem dat, ale ono to ne a ne jít. Rozčilování s emailem, který neustále vrací odeslanou poštu se zprávou, že nemohla být doručena, kvůli překročení maximálního limitu velikosti obsahu do určitého počtu megabajtů. Pojďme si tedy představit služby, které jsou všem dostupné, zdarma a spolupracují i s emaily.

Depo

Webová stránka depo.bluetone.cz, která umožňuje okamžité uložení dat do velikosti 100 MB na jedno uložení. Naše data jsou uchována po dobu 168 hodin, tedy po dobu jednoho týdne a to bezplatně. Se souhlasem provozních podmínek také souhlasíme s tím, že námi zadaná emailová adresa nebude nijak zle využitelná třetí stranou a bude použita vyloženě jen na účely poslání daného souboru. Po vyplnění formuláře a odeslání souboru přijde příjemci na email zpráva o doručení.

Formulář odesílateleFormulář odesílatele

A jste-li příjemce, tak je dobré zapsat si číslo zakázky. V případě, že ztratíte, vyhodíte nebo jste prostě jinde, kde není možnost emailu a potřebujete daný soubor, tak na stránkách vpravo je k dispozici kolonka „Vyzvednout soubor“, kde zadáte zmiňovaný kód a zásilku vyzvednete.

Formulář pro příjemceFormulář pro příjemce

Letecká pošta

Každý ji snad zná, ale málokdo ví, že stejně jako předešlé Depo umožňuje poslání balíku přes email. Nejlépší je zabalit soubory do .rar, .zip, .7zip nebo jiných archivářů a poté poslat. Na stránce Letecké pošty lze umístit až 161MB zdarma po slíbenou dobu minimálně 33 dní a to zase bezplatně. Služba se také zavazuje k nepřeposílávání emailových adres třetím stranám, tudíž chrání od zneužívání, spamů apod. Při poslání souboru se objeví kolonka s odkazem na odeslaný soubor a pod kolonkou formulář na odeslání zásilky určitým lidem pomocí emailu. Jsem s to, že v dnešní době Facebooku už emaily málokdo využívá k tomuto účelu, proto mám za to, že málokdo ví o existenci posílání tak objemných dat po emailu. Příjemců lze přidat více, stejně jako u Depa.

Emailové poslání na Letecké poštěEmailové poslání na Letecké poště

Úschovna

Jak už by název mohl napovídat, objem dat, který pro vás uschovají je mnohem vyšší než u předchozích služeb. Stránka Úschovny zajišťuje největší objem s nejvyšší rychlostí, skoro jako steroidy. Garantuje nám zdarma úložný prostor až na 7GB dat, tudíž až 70× více než služba Depo a skoro 44× více než Letecká pošta na dobu 14 dní s maximálním počtem stáhnutí v čísle 30. A za příplatek do 50Kč,– lze uložit až 50GB po dobu až 90 dní s neomezeným počtem stáhnutí. Služba se zavazuje k ochraně osobních dat s tím, že příjemci může v emailu přijít reklama třetích stran nebo reklama poskytovatele.

Od Úschovny pro příjemceOd Úschovny pro příjemce

Závěrem

Všechny webové stránky, na které uživatelé uploadují, mají v podmínkách nutnost sdílení pouze legálního obsahu. Stejně jako většina uživatelů i u nás se hojně používá Letecká pošta. Ovšem co se týče velkého objemu dat volím Úschovnu, když je někdo méně schopný ve stahování většího množství fotek, tak je to nejjednodušší cesta jak poslat celou galerii fotografií v archivu. A dokonce pokud disponujete vyšší rychlostí uploadování, tak až na poslední zmíněnou vás všechny ostatní služby „korigují“ v rychlosti uploadu. Díky tomu je daleko jednodušší takový 1GB archiv uploadovat přes Úschovnu než vzít flashdisk, překopírovat, předat jej příjemci, který si archiv překopíruje k sobě a zpět vám předá médium.

Článek Posíláme velké přílohy – 3 nejschopnější a nejrychlejší služby byl publikován 25. května 2015 v 00.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Daniel Jiříček. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...