Acer má lepší prodeje, dotahuje HP

Tagy:  asus, lenovo, toshiba, acer, hawlett packard, hp, dell, počítače, notebook, netbook, prodej

Na Acer zřejmě neměla odeznívající finanční krize příliš velký vliv. Alespoň to tak vypadá, protože Acer začíná zvyšovat prodeje, dotahuje jedničku na trhu – společnost HP a už nyní je před třetím hráčem – Dellem.

Zatím jde sice jen o údaje z prvních třech měsíců tohoto roku, HP prodal 15 miliónů počítačů, to mu zajistilo 18,2 % na trhu, Acer na druhém místě prodal 12 miliónů notebooků a netbooků, což znamená 14,2 % a konečně třetí Dell – 10,2 miliónů prodaných zařízení a 12,1 %.

Pokud se podíváme na nižší příčky, tam je pořadí následovná: čtvrté je Lenovo, které prodalo bez několika málo kusů 5 miliónů počítačů a na pátém místě skončil Asus s nepatrným náskokem před Toshibou.

Docela překvapující je, že meziroční růst prodejnosti je téměř 30%, takže se dá říci, že se finanční krize na prodejnosti v podstatě nepodepsala. Je ale potřeba připustit si jednu věc, a to, že doba se o něco posunula a krize už nehrozí tak silně jako předtím.

Zdroj: Gartner.com

Novinka Acer má lepší prodeje, dotahuje HP byla publikován 18. dubna 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...