Mají hackeři zdrojové kódy Googlu?

Tagy:  google, zdroje, hacker, čína, krádež, napadení, google gai

Když došlo minulý rok v prosinci k napadení Googlu, byly sice způsobeny drobné technické problémy, podle prvních informací ale nedošlo k žádné velké škodě a nebyly zcizeny žádné údaje ke službám nebo k uživatelským účtům, Google však přiznal, že zmizla některá „duševní vlastnictví firmy“. Nyní ale vyplynulo na povrch, že Google možná není tak úplně v bezpečí.

Hackeři se měli dostat ke zdrojovým kódům k systému Google Gaia. O tom se zatím příliš mnoho neví, Google si však informací k němu zřejmě velice cení, neboť hned bylo zahájeno interní šetření, ve kterém se snaží vedení objasnit, jaké části vlastně zmizely. Šetření započalo hned po „krádeži“ a jeho výsledky nebyly, celkem logicky, veřejnosti nikdy oznámeny.

O celé věci informoval známý novinář John Markoff, o kterém je známo, že se soustředí na IT kauzy a svoje myšlenky zveřejnil před několika dny na serveru Nytimes.com.

Google se zatím k celé věci nevyjádřil.

Zdroj: NYtimes.com

Novinka Mají hackeři zdrojové kódy Googlu? byla publikován 23. dubna 2010 v 03.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...