Zuří konkurenční boj mezi Adobe a Apple?

Tagy:  Adobe, iphone, apple, telefon, peníze, vývoj

Adobe oficiálně přiznal, že se už o iPhone nebude nikterak starat a věci přenechá společnosti Apple. Celý projekt má problém v tom, že Adobe považuje některé kroky Applu za v podstatě zbytečné a vytrvale to všemožně vytýká.

Apple se totiž chtěl snad jistit před konkurenčním bojem, proto povolil pro vývojáře pouze užívání technologií C, C++ a Javascript.. Adobe má tak proti „jablíčku“ velice nevýhodnou pozici. Se svým Flash 10 zřejmě v této oblasti moc neprospěje, hlavně proto, že Apple zablokoval vkládání aplikací třetích stran, tedy alespoň ty, k jejich vývoji nebylo použito některé z uvedených technologií.

Apple se snaží prakticky všechny své aplikace distribuovat prostřednictvím internetového serveru App Store. Navíc je pro Adobe „trnem v oku“ i Steve Jobs, který pro jeden server v rozhovoru uvedl, že považuje Flash za překonanou a silně chybovou technologii. Navíc Apple určitě nebude chtít firmě Adobe pomoci, právě kvůli zmiňovaným finančním poměrům.

Zdroj: Theregister.co.uk

Novinka Zuří konkurenční boj mezi Adobe a Apple? byla publikován 27. dubna 2010 v 04.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...