Evropa by se měla dočkat iPadu 28. května

Tagy:  ipad, evropa, prodej, prodejnost, tablet, apple, usa, mac

V USA se již prodává, v Evropě se na něj zatím toužebně čeká. Řeč je o iPadu, novince, která byla představena společností Apple jako „zakrytí“ mezery, která na trhu byla. iPad je v podstatě dotykový notebook, dokáže se například připojovat pomocí WiFi.

Nepůjde však o úplně celou Evropu, 28. května je přislíben začátek prodeje v devíti lokalitách, z těch Evropských je to nám nejbližší Německo, dále pak Velká Británie, Francie, Španělsko, Švýcarsko a Itálie. Do těch mimoevropských patří Kanada, Austrálie a Japonsko.

Jak vyplývá z různých zdrojů Česká republika zatím není pro Apple příliš důležitou oblastí, nedostala se ani do užšího výběru, respektive do výběru zemí, kde se začne iPad prodávat na konci července.

Ceny jsou v Evropě nastaveny velice různě. Tam kde se platí eurem si zaplatí zákazníci celkem přijatelných 499 Eur za verzi s 16 GB kapacity, 32 GB verze přijde na 599 Eur a konečně 64 GB na 699 Eur. Pokud si objednáte iPad 3G je nutné si připočíst 100 euro navíc.

Zdroj: Wired.com

Novinka Evropa by se měla dočkat iPadu 28. května byla publikován 7. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...