Končí funkčnost Windows XP, jediné řešení je přejít na SP3

Tagy:  windows, microsoft, windows 7, windows vista, operační systémy, platnost, používání, bezpečnost, aktualizace

Windows XP si během svého „funkčního období“ vybudoval postavení nejpoužívanějšího operačního systému na světě, to mu nesebral ani žádný z nových operačních systémů, které Microsoft představil, Windows Vista ani Windows 7 nedokázal doposud ohrozit místo na slunci, které si Windows XP vybudoval.

Bohužel, pokud máte SP2, tedy Service Pack 2, a stále používáte Windows XP od dnešního dne Vám zbývají jen dvě možnosti, jak neohrozit svůj počítač. Jednak je to přechod na některý z novějších operačních systémů, ale také poslední možná aktualizace operačního systému na Service Pack 3. Pro Service Pack 2 už nebudou vydávány žádné nové bezpečností, ani jiné aktualizace, takže pokud u něj zůstanete, vystavujete svůj počítač celkem velkému nebezpečí.

Windows XP logo

Windows XP logo

Přechod na SP3 není žádný velký problém, stačí si jen stáhnout instalační balík ze stránek Microsoftu a přeinstalovat systém. Přeinstalace ale vydrží jen čtyři roky. Ještě tak dlouho bude Microsoft pro SP3 vydávat bezpečnostní aktualizace, pak končí veškerá podpora Windows XP a nezbývá nic jiného, než přejít na nový operační systém.

I přes varování Microsoftu si stále ještě mnoho lidí ponechává svůj systém ve staré verzi a tento stav se zřejmě hned tak nezmění.

Zdroj: Microsoft.com

Novinka Končí funkčnost Windows XP, jediné řešení je přejít na SP3 byla publikován 13. července 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...