Vínem proti negramotnosti, připojuje se i Twitter

Tagy:  twitter, mikroblog, sociální síť, komunikace, neziskové organizace, neziskovky, víno, podpora, charita, gramotnost, negramotnost, indie

Velice originální řešení, jak potlačit na světě negramotnost, tedy neznalost psaní a čtení navrhla nezisková organizace Room to Read. K nápadu se připojila i oblíbená celosvětová mikroblogová síť Twitter.

Princip akce je jednoduchý, přes internet si můžete zakoupit láhev vína Fledgling, která bude mít speciální etiketu. Fledgling má ještě jednu zvláštnost, bude se stáčet pouze 25. srpna. Víno je druhu Pinot Noir, takže nejde o žádný nekvalitní „patok“ ale o chuťově zajímavý nápoj vyšší kvality.

Zájemci, kteří by chtěli iniciativu podpořit si mohou víno zakoupit za 25 dolarů, v přepočtu zhruba 470 Kč. Víno přijde zabalené v originální krabici. Twitter chce pomoci hlavně mohutnou propagací na svých stránkách, zaštítil svým jménem i samotný server Fledglingwine.com. Peníze které se touto cestou získají budou použity na financování projektů, které spravuje Room to Read, hlavním cílem prodeje vína je získat peníze, ze kterých se nakoupí učebnice a zaplatí učitelé, kteří budou v Indii vyučovat psaní a čtení.

Twitter bere věc s humorem a propaguje heslem „Když neumíte číst, nemůžete ani tweetovat“.

Zdroj: Fledglingwine.com

Novinka Vínem proti negramotnosti, připojuje se i Twitter byla publikován 4. července 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...